Magazin

Zempléni barangolások I.

zempléni táj rendkívül gazdag kulturális, történelmi emlékekben, látnivalókban, következő útitippjeinket köszönjük Vikinek, a Mandalaház házigazdájának, aki első kézből ajánl ma nekünk kevésbé ismert- de annál érdekesebb látnivalókat, természeti kincseket a zempléni Boldogkőváralja környékén.

Mézes Gergő Mézmúzeum, Vizsoly

A Vizsolyi Bibliáról mindenki hallott már, ezt érdemes megnézni, viszont amit még ajánlok az a Mézes Gergő interaktív Mézmúzeuma, ahol lehetőség van bepillantani a méhek életébe, a mézkészítés folyamatába Gergő vezetésével és a végén meg is kóstolhatjuk az itt készült mézkülönlegességeket.
Az én kisfiam nagyon élvezte, miután itt jártunk közölte, hogy ő méhész lesz.

Mezmuzeum

Mezmuzeum

mézmúzeum

F: http://www.mezmuzeum.hu/

Megyer-hegyi Tengerszem, Sárospatak

Aki erre jár annak mindenképpen érdemes megnézni a Megyer-hegyi Tengerszemet. 2011-ben a Megyer-hegyi Tengerszem elnyerte az ország legszebb természeti csodájának járó címet. Lélegzetelállítóan szép!

Megyer-hegy tengerszem
F. http://sarospatak.varosom.hu/
kerdohil: tengerszem - indafoto.hu
kerdohil: tengerszem – indafoto.hu

Boldogkői vár, Boldogkőváralja

A húsvéti hétvégével kezdődően októberig jelmezes tárlatvezetéssel, lovagitornával, fegyverbemutatóval várják a látogatókat minden hétvégén. Mi már résztvettünk ezen és nagyon izgalmas volt, gyerekeknek különösen ajánlott program – igazi időutazás!

A várban működik még egy lovagkori étterem is ami jó kis befejezése lehet a vártúrának. Fatányérból kézzel kóstolhatjuk meg az ősi receptek alapján készült ételeket, korhű környezetben.

Boldogkői vár
F. Boldogkavara.hu © Fotók: FTR

lovaggáütés

F: http://boldogkovara.hu/

Bestillo Pálinkaház, Boldogkőváralja

Különleges, minőségi pálinkák kóstolására van itt lehetőség miközben megtekinthetjük a pálinkakészítés folyamatát is.

Bestillo

F: http://www.bestillo.hu/

Kéktúra, Boldogkőváralja – Regéc

Boldogkőváraljáról indul a Kéktúra egyik leglátványosabb szakasza, a túrázás szerelmeseinek kötelező program. Boldogkőváralja és Regéc közötti útvonal a Zempléni hegység egy különösen gyönyörű részletét mutatja be.

Kektura1

Kektura2

F: http://www.kektura.hu/

Telkibánya

Gyönyörű kis falu, csodálatos környezet! Itt azon túl, hogy megcsodálhatjuk a gyönyörű kopjafás temetőt, a perlit tűsziklákat, a legendás hétforrást, részt vehetünk ásványgyűjtő és aranymosó túrán is a Bartók József vezetésével – akivel igazán élvezet lesz felfedezni a környéket.

Telkibánya1

Telkibánya2

Telkibánya3

F: http://telkibanya.hu

Aki pedig kirándulás után megéhezett, ejtse útba mindenképpen Encsen az Anyukám Mondta éttermet, mert szerintem kihagyhatatlan.

Köszönjük a tippeket!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.