Magazin

Különleges kerti megoldások raklapból

Az idei nyár egyik legnagyobb slágere lett a raklap, amely sokoldalúan felhasználható nem csak a kertben és udvaron, hanem a lakásban is. Kültéren az újrahasznosított fából készült kerti bútorok és kanapék a legnépszerűbbek, de egy kis fantáziával és kézügyességgel sok más módon is hasznosíthatók a raklapok.
Én először egy kávézóban találkoztam ezzel a stílussal, ott a fűszernövények sorakoztak az oldalára állított raklapon, és ez a megoldás annyira megtetszett, hogy most a saját kertünkben is szeretném ezt kipróbálni.

Persze nem csak virágok, növények tárolására alkalmas, sokan ennél jóval kreatívabb dolgokat is készítenek fából, ezek közül most én is összegyűjtöttem néhányat. Ki tudja, talán a virágtartó után kedvet kapok további barkácsoláshoz is 🙂

1. Kanapék, ülőgarnitúrák

Talán az egyik legkönnyebben elkészíthető raklapbútor a kanapé. Egy kis csiszolás, festés, néhány színes párna és kész is a kerti bútor!

2. Asztal

Szintén nem tűnik bonyolultnak egy dohányzóasztal elkészítése, fehér változatban kifejezetten üdítő látvány lehet a kertben. Sőt, bárpultot vagy 4 kerékkel akár guruló kisasztalt is készíthetünk, csak a fantázia szab határokat a formának.

3. Ágy

Függőágy vagy napágy is könnyedén elkészíthető raklapból. Ha pedig a gyerek saját ágyat szeretne, néhány párnából és fából az is megoldható.

4. Virágtartó

És íme, a kedvenceim, a virágtartók! Akaszthatjuk falra, készülhet polc belőle, de akár egyszerűen csak a földre téve, falnak támasztva is remekül funkcionálhat. Néhány cserép virág, 1-2 lámpás és kész a hangulatos kerti dekoráció!

5. Egyéb megoldások:

A kerékpárok, rollerek kedvenc helye lesz a raklapból készült tartó

guiaparadecorar_com2

Néhány befőttesüveg és mécses segítségével az esti hangulatvilágítás is garantált!

apieceofrainbow_com2

Nektek melyik megoldás tetszik a legjobban?

F. apieceofrainbow.com, caricatura.com.br, de.dawanda.com, diybastelideen.com, freshouse.de, greenmagazine.it, guiaparadecorar.com, homedit.com, palletfurniturediy.com, portalanaroca.com.br, pinterest, svan5.blogspot, vtwonen.nl, welke.nl

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.