Magazin

Ide utazz magyarországi cseresznyevirágzásért

A cseresznyevirágzás ünneplése Japánból ered, a szigetországban élők ugyanis minden évben a díszcseresznyék virágzásával köszöntik a tavasz kezdetét. Az ún. hanami igazi ünnep, amikor is a japán családok, barátok, szerelmespárok leülnek a fák tövébe piknikezni és közben gyönyörködnek a fehér és rózsaszínű virágokban.

Magyarországon nincs különösebb hagyománya a sakurának, de ahogy a japán tradíció terjed a világban, úgy nyitunk mi is egyre inkább a keleti ünnep felé. Ma már több helyen is lehet részünk igazi cseresznyevirágzásban, most ehhez hoztam két remek programajánlót.

Update: 2017-es időpontokkal aktualizálva

F: pixabay.com
F: pixabay.com

Sakura ünnep a Füvészkertben

Az ELTE Füvészkertben idén tavasszal is megrendezésre kerül Japán egyik legkedveltebb és legkülönlegesebb ünnepe, a sakura, amelynek során kellemes hangulatú piknik keretében lehet gyönyörködni a tavasz egyik legelbűvölőbb jelenségében, a cseresznyefák virágzásában. A szervezők két áprilisi hétvégén is különleges japán tradíciókkal és érdekes programokkal várják a látogatókat.

f: fuveszkert.org
f: fuveszkert.org
f: fuveszkert.org
f: fuveszkert.org
f: fuveszkert.org
f: fuveszkert.org

Időpont: 2017. április 8-9 és április 15-16.
Helyszín: ELTE Füvészkert, 1083 Budapest, Illés utca 25.

Nagykörűi Cseresznyevirág ünnep

A Tisza-parti települést Magyarország cseresznyéskertjének is nevezik, hiszen itt található hazánk legnagyobb cseresznyefa-gyűjteménye, több mint 200 hektárnyi területen. A cseresznyevirágzás a legszebb, és Nagykörűben az egyik legfontosabb esemény. Az első olyan pillanat, ahol a természet arról „dönt”, mennyi cseresznye lesz az idén. És ezt a különleges eseményt a helyiek egész napos programsorozattal ünneplik: a templomkertben fagyűző szertartást tartanak, de lesz cseresznyefa-ölelés, termékenyégi tánc és éjszakai tűzgyújtás is.

f: nagykoru.hu
f: nagykoru.hu
f: nagykoru.hu
f: nagykoru.hu

Időpont: 2017. április 15. Virágbontó Húsvét keretében 19 óra templomkert
Helyszín: Nagykörű

Egy vélemény

  1. Zsíros László

    Idén 2019-ben mikor lesz a cseresznyevirágzás ünnepe Nagkörűn?

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.