Hét Fenyő Vendégház

Jobb mint otthon! A házba belépő vendéget azonnal megérinti a ház egyedi atmoszférája, és – vendégeink beszámolója alapján – elárasztják az emlékek: a nagyszülők vidéki házában töltött felejthetetlen nyári vakációk, a frissen sült sütemény illata, a téli estéken a kályhában pattogó tűz hangja, a gyermekkori ünnepek izgalma, amikor minden rokon a nagyszülőknél gyűlt össze.

A háznak lelke van, a vaskos falak több mint egy évszázados hagyományt és történetet sűrítenek magukba. Az 1800-as évek végén épült nádfedeles parasztházat a falu bírójának építették egykoron. A bejárati ajtón belépve az előszobába érkezünk, majd befelé haladva rögtön a ház egyik különlegességébe, a konyhába toppanunk. A konyha eredetileg szabadkéménnyel működött, ami a mennyezetből közvetlenül a szabadba vezető, nyílt füstelvezetőt jelenti.

A házat lépésről lépésre – részben saját kezűleg – újítottuk fel, miközben nagyon ügyeltünk rá, hogy eredeti jellege és atmoszférája megmaradjon, de a kényelem és technika vonatkozásában már a XXI. századot idézze.

A helyenként méteres vastagságú, ódon falak jól tartják a hűvöset, klímára még a legmelegebb időben sincs szükség. Hideg időben az elektromos fűtés gondoskodik a ház gyors és fokonként szabályozható fűtéséről. Vendégeink számára ingyenes wifi hálózatot adunk. A Hét Fenyő Vendégház 4 fő számára ideális, de többen is elférnek. A házban 1 hálószoba van egy franciaággyal és 2 egyszemélyes ággyal. A nappaliban egy kinyitható sarokkanapé van, így összesen 6 személy tud aludni a házban. Az udvarban két autó kényelmesen elfér, kisállatokat is szívesen látunk a megfelelő higiéniai szabályok betartása mellett.

A ház elhelyezkedése különleges: a falu közepén található, csendes, eldugott részen, csak egy patak és a szomszéd telkek határolják. Nagy, füves kert, parkoló, kerti bútorok, grillsütő, extrán felszerelt konyha és hotel szintű kényelem várja az ideérkezőket. A ház gyermekbarát, társasjátékok és babafelszerelések is rendelkezésre állnak.

Sukoró festői szépségű és panorámájú falu a Velencei-hegység lábánál, közel a Velencei-tóhoz. A környék egész évben rengeteg kikapcsolódást és felfedezni valót kínál. Júniustól szeptemberig a nyári programok széles palettájából lehet válogatni a Velencei tónál: lehet strandolni, szörfözni, vizibiciklizni, vagy akár éjszakai kenutúrázni a nádasban. A környék azonban minden évszakra tartogat valamit. A 800 éves Sukoró eredeti jelentése: „sokorrú”, azaz dombokkal-völgyekkel átszelt terület. A környék bővelkedik a túraútvonalakban és a kilátókban. A tó körbe biciklizhető kényelmes tempóban is 3 óra alatt, amit a gyerekek különösen élvezni szoktak. A háztól 40 perces sétával elérhető a Sukorói Arborétum és Vadaspark, amely ősszel és tavasszal a leglátványosabb.

A csendesebb kikapcsolódásra vágyók sétálhatnak egyet a falu festői szépségű, nádfedeles házakkal tarkított utcácskáin vagy egyszerűen kiülhetnek este a kertbe és gyönyörködhetnek a kivilágított templomtoronyban vagy a tiszta, csillagos égben. A Sukorói pincesoron meg lehet kóstolni a helyi szőlőkből készült borokat, de a Velencei Tó körül is található több jó borászat és pálinkafőzde. A háztól 500 méterre van a nádfedeles Boglya csárda és 3 kilométerre a Szent-Orbán Kisvendéglő, amelyeket szeretettel ajánlunk vendégeinknek. Egy jó sütiért sem kell sokat utazni, tíz perc sétára van a Mandula Cukrászda. A háztól 6,5 kilométerre, Velencén található termál- és élményfürdő, amely az ősztől tavaszig tartó időszakban is kínálja a fürdési élményeket. A háztól 300 méterre lovarda várja a lovaglást kedvelő vendégeinket. A ház és a falu nyugalmából kimozdulva pedig számos programot kínál a Velencei-tó környéke, valamint a környék túraútvonalai és nevezetességei.

Várjuk mindazon kedves vendégeinket, akik egy különleges atmoszférájú házra, nyugalomra és a természet közelségére vágynak.

Hét Fenyő Vendégház

Min. ár 28 000 Ft /éj teljes ház minimum két éjszakára foglalható

Sukoró

Közvetlen a szállásadóval!