Dióliget – Zöld Dió Házikó

A Dióliget egy mesés 3 hektáros birtok, mely Lovasberényben a Szőlőhegyen található, csupán 55km-re Budapesttől. Az M7-es illetve az M1-es autópálya felől is könnyen megközelíthető. A Szőlőhegyet elérve az utolsó 1 km-en murvás út vezet fel a szálláshoz.

A birtok közel 300 diófájával, gyönyörű panorámájával, kis kőházaival, kedves állataival (köztük egy barátságos és játékos Border Collie kutyával), vidéki hangulatával minden látogatónk szívét rabul ejti. Nálunk az érezheti igazán jól magát, aki csendre, békére, a természet közelségére vágyik, ugyanakkor él a közvetlen környezetünkben található Velencei-tó, a Velencei-és a Vértes-hegység adta számtalan programlehetőséggel. Túraútvonalak, tanösvények, kerékpárutak, finom borok, diókülönlegességek biztosítják a kellemes kikapcsolódást.

A Zöld Dió Házikónk egy kis mézeskalácsház, amely maximum 3 fő számára nyújt idillikus pihenést és kikapcsolódást. Az alsó szinten található egy hangulatos nappali-étkező-konyhasarok, ahol ha nyitva hagyjuk az ajtót akkor mintha egybe olvadnánk a természettel.

A földszinten található még a fürdőszoba zuhanyzóval és WC-vel. A tetőtérbe egy picit meredekebb lépcső vezet fel (az egyik képen ez látható is), a fenti helyiségben egy hálórész található egy franciaággyal és egy kinyitható szivacsággyal. A házikó légkondicionált.

A kertben óriási fedett terasz, kinti főzési lehetőség, játszótér, függőszékek és szélcsendes időben szalonnasütési lehetőség biztosítja a kellemes időtöltést. A TV véleményünk szerint csak zavarná a kikapcsolódást és a pihenést, ezért nem található a vendégházban.

A házaspár 2012-ben döntött úgy, hogy a fővárosi forgatag helyett egy csendes vidéki házban szeretne élni, és hosszas keresgélés után találtak rá a Lovasberény szőlőhegyén elterülő 3 hektáros birtokra. A terület különlegességét, egyediségét már akkoriban is a birtokon elterülő mintegy 200 diófa adta, de akkor még csak sejtették, hogy a dió főszereplője lesz életüknek, elhivatásuknak és névadója az itt működő gyönyörű mézeskalács házikóknak. - Herman Ági-szerk.

Dióliget – Zöld Dió Házikó

Min. ár 25 000 Ft /ház/éj (min. 2 éj foglalható)

Lovasberény

Virtuális bemutatás

Közvetlen a szállásadóval!