Cziróka Vendégház

Stílusosan berendezett apartmanjaink várják a Zemplén csodálatos tájait, várait felfedezni vágyó, a Tokaji Borvidék borai iránt érdeklődő vendégeket! Az igényesen felújított százéves öreg kőház megőrizte múltjának szépségét és báját, miközben kívül-belül alaposan megújult. Igyekeztünk minden talált kincset megmenteni, de a ház mégsem múzeum, hanem a hagyományok mai értelmezése. A bútorok egy része régi felújított, más részüket újonnan készíttettük. Bár működnek a régi cserépkályhák, de a vendégek kényelmét központi fűtés szolgálja. TV nincs, de wifi internet rendelkezésre áll.

A Cziróka Vendégház 8 (pótágyakkal 10) fő fogadására alkalmas, három, külön-külön is bérelhető apartmanból áll. Az apartmanok önálló bejárattal rendelkeznek, a ház udvaráról nyílnak és mindegyik apartmanhoz saját fürdőszoba tartozik. A házat és apartmanjainkat a környező dűlőkről neveztük el, ahol a család szőlői találhatóak.

A legnagyobb, a 4-6 fős “Kincsem” apartman, mely nagy konyháját két tágas szoba veszi közre, az egyik a ház ékessége, a szinte teljesen eredeti állapotban megmaradt, kívül-belül kőfalas nagyszoba. A nagyszobában régi hajópadló, felújított bútorok, különleges cserépkályha és egy kényelmes franciaágy található. A másik szoba egyszemélyes ágyakkal berendezett. Mindkét szoba pótágyazható.
A nagy konyha a társasági élet színtere, az egész ház közösségi központja, a nagy vacsorák és borozások helyszíne. A konyha jól felszerelt, minden szükséges edény, evőeszköz, pohár, hűtőszekrény, sütő, mikrohullámú sütő is megtalálható benne.

A “Kopaszka” apartman romantikus kétszemélyes búvóhely, rózsás függönyökkel, kényelmes franciaággyal és zuhanyzós fürdő tartozik hozzá.
Különlegessége, kedvencünk a piros szekrény, aminek felső üveges részét romokban heverve találtuk a házban (akkor még sötétzöld volt), igényes felújítás után az alsó része újonnan készült el, most mini hűtőt és konyhai felszereléseket, edényeket is rejt.

A “Patkó” tágas, napsütötte, kétszemélyes apartmanunk minikonyhával (főzőlappal, hűtővel és mosogatóval) és önálló zuhanyzós fürdővel rendelkezik.
Kényelmes franciaágy, karakteres régi felújitott szekrény és kék textíliák adják meg különleges hangulatát. A “Patkó”-nak saját terasza is van.

A ház tágas udvara dió és szilvafákkal, örökzöldökkel, kerti tűzrakóhellyel, tágas teraszokkal kényeztet és az udvar ad helyet a parkolóknak is.

A Tokaj-hegyaljai világörökség egyik településén, Tolcsván találtam rá a Cziróka Vendégházra. A vendéglátó család nem csak egy gyönyörű vendégházat üzemeltet, de azon felül programokat, túrákat szerveznek, meg lehet tekinteni a saját szőlőültetvényeket, nyomon lehet követni a több százéves hagyománnyal rendelkező bortermesztés lépéseit és természetesen az édes nedűvel is közelebbi kapcsolatba lehet lépni.

De igazából ami különleges, az a biztos ízléssel kivitelezett stílusos, hagyományos berendezés. Amit meg lehetett őrizni a régi idők korából, azt beépítették, modernizálták- régi cserépkályhák, hajópadló, száz éves famennyezet. Ehhez tökéletesen illő egyedi fabútorok, üde színfoltok- így alakultak ki a minden igényt kielégítő, hangulatos vendégszobák. Külön említést érdemelnek a vicces szoba nevek, mint pl. Kopaszka, szemlátomást is nagyon humoros és kreatív tulajdonosokkal van dolgunk.
Herman Ági- szerk.

Cziróka Vendégház

Min. ár 10 800 Ft /2 fős apt./éj - min. 2 éj

Tolcsva

Közvetlen a szállásadóval!