Bencze Családi Birtok

A Szent György-hegyen a természettel összhangot kereső ökológiai szemléleletmódban gazdálkodunk. Terveink középpontjában a régi magyar szőlőfajták felfedezése, a termőhely karakterét megjelenítő természethű borok és pezsgők készítése áll.

A szőlőskertekkel hozzánk került nyári lakokat vendégházakká alakítottuk át, melyek egész évben várják megpihenni vágyó vendégeinket.

Öreg présház (2 személyes)

1807-ben épült méretes bazaltkövekből és szikár tölgyfagerendákból, egyike a legrégebbi épületeknek a Szent György-hegyen. Ízig-vérig észak-balatoni stílusban épült, homlokzata elegáns és letisztult falhímzésekkel díszitett. 2013-ban újítottuk fel az épületet megerősítve, régi gerendáit díszitőelemként felhasználva, a hagyományos nádfedést visszaállítva. Párok számára igazi búvóhely, nyáron vastag, hűvös falakkal, télen ropogó tűzzel meleget adó vaskályhával.

1 éj esetén: 30.000 Ft
2-3 éj esetén: 25.000 Ft / éj

Mandulás (6 + 1 személyes)

Nevét az előtte büszkén zöldellő öreg mandulafákról kapta. Tavasszal virágának kellemes illata beszökik a házba is, ha kinyitjuk a Szigliget felé néző ablakokat. Ebben a házban a színek dominálnak, a fürdőszobában pedig igazi mediterrán hangulat fogad minket. Tornácos teraszáról jól látható a Badacsony és a Keszthelyi-hegység. A házba belépve egy barátságos kis konyhasarok és egy nappalirész fogad, ahol kényelmes közösségi teret alakítottunk ki az étkezésekhez. Az emeleten két kétágyas és egy tágas, franciaágyas szobát találunk.

1 éj esetén: 75.000 Ft
2-3 éj esetén: 61.800 Ft / éj

Fügés (5 személyes)

A ház melletti fügebokrok a szubmediterrán déli lejtőn évente kétszer is beérlelik gyümölcsüket. Odakint a teraszon pihenve a csodálatos panorámában gyönyörködhetünk, bent pedig elegancia és kényelem fogad bennünket. Az emeleten egy franciaágyas és egy kétágyas szoba, míg a földszinten egy egyszemélyes szoba és egy fürdőszoba található. Az igazi vidéki hangulatú konyha, méretei miatt a ház egykori pincéjében került elhelyezésre, ahol akár nagyobb társaság is együtt reggelizhet, vacsorázhat.

1 éj esetén: 62.500 Ft
2-3 éj esetén: 51.500 Ft / éj

Gesztenyés (6 személyes)

Igazi kis gyöngyszem, a szobák hangulata, a népi életképet ábrázoló tapéta a bútorokkal a házikó igazi vidéki életérzést áraszt. A gesztenyefa a terasz előtt még fiatal, de már kellemes árnyékot nyújt a kint ücsörgéshez. Az emeleten egy kétágyas és egy franciaágyas szoba, míg a földszinten egy franciaágyas szoba várja a Gesztenyést választó vendégeinket. A földszinten található továbbá a korábban kis pincerészből átalakított hangulatos étkező-borozó szoba külön mosdóval.

1 éj esetén: 75.000 Ft
2-3 éj esetén: 61.800 Ft / éj

Ezek az árak már tartalmazzák az ÁFÁ-t és az idegenforgalmi adót, valamint egy palack bort és korlátlan Nespresso kávéfogyasztást.
A nálunk megszálló vendégek számától függetlenül a teljes házárat felszámítjuk.

A Szent-György hegy déli lejtőin húzódó termőhelyet a Bencze család 2011-ben vásárolta meg és kezdte el művelni, mára egy 20 hektáros birtokká nőtte ki magát. A magas színvonalú, főként helyi, régi magyar szőlőfajták művelésével foglalkozó család a birtokon lévő 4 házat abszolút modern technikai hátteret biztosítva, a Balaton-Felvidéki stílusjegyeket megtartva alakították át a nyugalom szigetévé. A házak klímáját korszerű és hatékony geotermikus energiával szabályozzák, a felújítás során fő szempont volt a kényelem és elegancia.

A vendégházak a Badacsonnyal, Szigligettel és a Keszthelyi-hegység vonulataival szemeznek, azokat a szőlő öleli körül, sokkal romantikusabb csendes vidéki környezetet elképzelni sem nagyon lehet..

A pihenésen túl, a vendégek akár a szőlővel kapcsolatos munkafolyamatokban is aktívan részt vehetnek, ami igazán érdekesnek ígérkezhet a borkészítés iránt érdeklődőknek.
-Herman Ági- szerk.

Bencze Családi Birtok

Min. ár 10 300 Ft /fő/éj

Hegymagas

Virtuális bemutatás

Aktuális csomagajánlatok

Közvetlenül a szállásadó fogja elküldeni Neked az aktuálisan elérhető legjobb árajánlatot.
  • 🎆 SZILVESZTER
    A Fügés vendégház kivételével jelenleg még szabadak a házak!
    (akt. 2017.09.04)

    Az ár megegyezik a normál, egész éves árral, minimum 2 éj foglalás
Közvetlen a szállásadótól!