Babérliget Kúria

A Babérliget Kúria a somogyi dombok között fekszik, 25 percnyi autózásra Balatonlellétől és ugyancsak 25 percre Kaposvártól. A mesés birtok Provence-ot idézi: levendulabokrok, virágok, fűszernövények, szőlő és gyümölcsfák látványa kápráztatja el már az első találkozáskor. A 900 nm-es, XIX. században épült kúria a Békeffy nemesi család tulajdonában állt; napjainkban a múlt romantikájával várjuk mindazokat, akik e vidéki bájban keresik a nyugalmas vagy akár élményekkel teli kikapcsolódást.

Babérliget Kúria 10 szobája, melyeket a fűszerkert lakói után neveztünk el, kincseket rejt. A kétszintes ház földszintjén 5 szoba található, melyből kettő közös bejárattal és előtérrel rendelkezik, így ideálisak családi apartmannak, a további három pedig kétágyas szoba. Ugyancsak a földszinten, az épület hátsó szárnyában foglal még helyet egy fürdőház rész, benne panorámás szaunával és gőzkabinnal, ahonnan a kültéri medencéhez juthatunk el. Az emeleten további 5 szoba található: egy háromágyas és három kétágyas, valamint egy nászutas szoba.

A közösségi terekben elhelyezkedő tárgyak és bútorok teszik igazán különlegessé a kúriát. A nappaliban található hatalmas szófa, az antik zongora, a festmények, valamint a hangulatos könyvtárszoba és az ott fellelhető kandalló kivételes atmoszférával ruházzák fel a helyet.

Babérliget további különlegessége a hozzátartozó Tóház. A kisméretű, de annál romantikusabb faház a faluban lévő horgásztó partján található. Remek búvóhely szerelmespárok részére, vagy tökéletes megoldást nyújt a kúria kiegészítésére, amelytől mindössze 15 perces sétával elérhető. A tó kiválóan alkalmas horgászásra is, mely izgalmas kikapcsolódást biztosít a családok és kisebb baráti társaságok számára egyaránt.

A nemesi kúria ízléses átalakításával egy látványos, kényelmes és barátságos 10 szobás luxusvilla jött létre.

A ház berendezése és stílusa a gasztronómiát és designt egyaránt kedvelő tulajdonosokat dicséri, mely gondosan összeválogatott helyi és külföldi antik tárgyakból és bútorokból áll, s amelyet ügyesen vegyítettek modern design elemekkel, így pl. az egész házban kortárs magyar festők alkotásait láthatjuk.
Herman Ági- szerk.

Babérliget Kúria

Min. ár Egyedi ajánlat

Polány

Közvetlen a szállásadóval!