Magazin

5 stílusos tetőterasz a tavaszvárás jegyében

Tavasszal, amikor mindenki a szabadba vágyik, a városok erkélyei és teraszai is megtelnek élettel. Kikerülnek a lakásból a növények, a színes párnák, gyertyák és más dekortárgyak, az esték pedig baráti társaságok grillezésétől hangosak. Az erkélyek és teraszok igen nagy kincsnek számítanak a nagyvárosokban, az igazán kiváltságosoknak azonban még ennél is nagyobb előny jut: ők azok, akik tetőterasszal rendelkeznek!

A tetőterasz igazi életforma. Ha valaki olyan szerencsés, hogy van lehetősége ilyen helyen élni és pihenni, hoztam 5 stílust, ami talán inspirálóan hathat a berendezését illetően. De azok se keseredjenek el, akiknek nem adatott meg ez az életérzés, egyrészt álmodozni mindig lehet, másrészt viszont 1-2 ötletet el lehet lopni a nappali berendezéséhez is 🙂

1. A romantikus

A fehér soha nem megy ki a divatból! Egy égősor, néhány szürke kiegészítő és kész is a romantikus stílus.

F. www.bloglovin.com
F. www.bloglovin.com

2. A bohém

Első ránézésre talán nehéz rendszert találni egy ilyen stílusú teraszon, pedig a titok egyszerű: néhány egyszerűbb szék és asztal, mécsesek és rengeteg növény.

BOHEM_www.architecturaldigest.com
F. www.architecturaldigest.com

3. Az elegáns

Letisztult formák, drága bútorok, sorba állított virágok. Ennél a stílusnál a legfontosabb szempont az elegancia.

F. www.buzzfeed.com
F. www.buzzfeed.com

4. A keleti

Nem kell ahhoz Marokkóban élni, hogy az 1001 éjszaka meséiben érezhessük magunkat. Néhány jól megválasztott kiegészítővel igazi keleti kényelemben lehet részünk.

F. www.architectureartdesigns.com
F. www.architectureartdesigns.com

5. Az intellektuel

Ez a tetőterasz igazából a könyvtár és a nappali folytatása, emiatt nem is a berendezésen van a hangsúly, hanem az óriási tolóajtón, amit elhúzva tovább bővíthető a lakás.

www.buzzfeed.com
www.buzzfeed.com

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.