Magazin

30 hektáros birtokon, erdők, legelők veszik körül a kúriát

Egyik legújabb szálláshely a gyűjteményünkben, a különleges boutique hotel és lovarda, a Platános Lovaskúria. A Platános kúria Magyarország déli részén, az Alföldön helyezkedik el, páratlan természeti környezetben. Bejegyzésünkben Helga mesél az álmokról, a megvalósításáról, ismerjük meg a kúriát kicsit közelebbről is!

– Ki a Platános Lovaskúria megálmodója?
A Platános Kúriát a Férjem, és én álmodtuk meg. A Káli-medence a második otthonunk, ott találkoztunk azzal a közvetlen, családias, magas színvonalú vendéglátással, mellyel korábban csak külföldön sikerült. A Kúria tervei a Férjem kezei által születettek, majd a kivitelezésben is részt vettünk, sok elemet magunk alkottunk. Csiszoltunk, fúrtunk-faragtunk, festettünk, így minden egyes szegletet igazán a magunkénak tekinthetünk.

platanos1 platanos2

– Mióta üzemel a kúria szálláshelyként?

1 éve töltik meg a birtokot élettel a vendégek, akiktől nagyon pozitív visszajelzéseket kapunk. 4 franciaágyas szoba, és 2 családi lakosztály áll rendelkezésre, melyekkel összesen 16 szállóvendéget tudunk kiszolgálni, ezzel biztosítjuk a kis létszámú, exkluzív vendéglátást.

platanos3 platanos5

– Mitől különleges?
30 hektáros birtokon, erdők, legelők veszik körül a kúriát, úszómedence, szauna, gyermek játszótér, lovaspálya várja a hozzánk látogatókat. A környező vidék számos lehetőséget kínál, hatalmas sétákat tehetnek az akácerdőben, kerékpárjainkkal túrára indulhatnak, lovas edzést vehetnek képzett oktatóinktól, a gyakorlott lovasok pedig rövidebb, vagy hosszabb túrákra indulhatnak túravezetőinkkel a Homokhátságon.

platanos6

A gasztronómiában ötvözzük a hagyományos ízeket, a mai trendekkel. Fogásaink kizárólag helyi alapanyagokból készülnek, házi szörpjeinket, saját borainkat kínáljuk a fogások mellé.

– Kinek érdemes ellátogatni Önökhöz?

Célunk, hogy aki hozzánk látogat akár pihenni, akár lovagolni, vagy egy kellemes családi hétvégét eltölteni jön hozzánk újra és újra visszatérjen, feltöltődjön, újabb élményekkel gazdagodjon.

– Milyen programajánlatok várják a vendégeket?

Május 1.
Látnivalókon kívül élő hagyományokkal várja az ópusztaszeri skanzen élő hagyományokkal, színes programokkal: népi játékok, kemencében sütés, tejtermékek készítése, citerazene és még sok-sok izgalmas tevékenység.
Szeged – majális: a kétnapos rendezvény az Újszegedi Ligetben várja az érdeklődőket: kézműves foglalkozások, gyermekműsorok, körhinták, sztárfellépők.

Május 7.
Éjszakai labirintusozás a Csillagösvény Útvesztő Öko Élményparkban.

Május 13-22.
Szegedi Borfesztivál és Szeged Napja Ünnepségsorozat
Az ország egyik legnívósabb borfesztiválja, több mint 150 borászat részvételével. Gasztroudvar, Hídivásár, Dóm téri kavalkád várja az érdeklődőket.

Május 15-16.
Pünkösdölő az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékparkban
A kétnapos program alkalmával a már-már elfeledett hagyományokat, a Dél-Alföldhöz kapcsolódó szép népszokásokat elevenítenek fel a skanzenben. Az ópusztaszeri iskolások kedves pünkösdölője mellett a látogatókat valamennyi programelembe bevonják, és játékos vetélkedőkre invitálnak minden
korosztályt „Erős embör, dógos asszony, ügyes gyerök”: látogatói próbákon mérhetik össze a vendégek ügyességüket. Az ünnep leglátványosabb eleme a pünkösdi királyválasztás, mely során lovas legények küzdenek a megtisztelő címért.

Számos egyéb program közül választhatnak vendégeink: a környéken spa-, és wellness lehetőségek, a Csillagösvény Útvesztő Öko Élménypark, a bivalyrezervátum Mórahalmon vagy a Fehér-tó környéke, csodálatos madárvilágával mind könnyen megközelíthető kirándulóhelyek.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.