Magazin

Ezt ne hagyjuk ki: Júniusi programajánló

Végre beköszöntött a nyár! Én ezt az időszakot nem csak azért szeretem, mert végre kedvünkre nyaralhatunk és kipihenhetjük az év fáradalmait, hanem azért is, mert számtalan szabadtéri program közül válogathatunk országszerte. Én egy jó rendezvényért képes vagyok akár több órás utat is bevállalni, de ha valaki a lakóhelye közelében keres izgalmas programot júniusban, talán most tudok ajánlani valami jót.

III. Kőrösi Möggyfesztivál

Nagykőrös, 2016. június 24. – 2016. június 25.

moggyfesztival (2) moggyfesztival (1)

Arany János városában, Nagykőrösön páratlanul finom ízű meggy -vagy ahogy a helyiek mondják, möggy- terem, amiről immár bárki meggyőződhet a III. Kőrösi Möggyfesztiválon. A programok között szerepel Termelői Piac, ahol kóstolásra nyílik lehetőség a helyi möggyborból, möggysörből, möggypálinkából, illetve az utánozhatatlan möggyszörpből. Megnyílik az Ízek és Régi mesterségek utcája, a gyerekeknek pedig számtalan program kínálkozik a hétvége folyamán. A kirakodóvásárban a magyar népművészet termékei, tárgyai jelennek meg, ahol kézi készítésű szappanokat, ékszereket, befőtteket, szőtteseket lehet majd vásárolni, esténként ismert hazai fellépők szórakoztatják a közönséget.

XII. Levendula Fesztivál és Levendula Hetek

Tihany, 2016. június 20. – 2016. július 1.

f. levendulafesztival.hu
f. levendulafesztival.hu

Ha levendula, akkor Tihany! A Balaton parti település neve az elmúlt években összefonódott a levendulával, hiszen az őslevendulás mellett több ültetvény, sőt már Levendula Látogatóközpont is található a félszigeten. A Levendula Házban a látogatók megtekinthetik a lepárlás folyamatát és előadást hallgathatnak a levenduláról. A tihanyi bekötőút mellett fekvő ültetvényen (a gödrösi elágaznál) ismét Szedd magad! akció várható, ahol a látogatók egy arató táska megvásárlása után kedvükre szedhetnek az illatos növényekből. A fesztivál ideje alatt több helyszínen, pl. a Mádl Ferenc téren, a Belső-tó partján és a Bencés Apátságban is koncertek és egyéb kulturális programok várhatók.

37. Kaláka Fesztivál

Eger, 2016. június 23. – 2016. június 25.

Lajkó-Félix_kalakafesztival.hu

Idén a Kaláka Fesztivál és a Múzeumok Éjszakája egy hétvégére esik Egerben, így több gyerekeknek és felnőttek szóló program is összekapcsolódik és kiegészíti egymást. A hagyományoknak megfelelően a fesztivál egy verskoncerttel kezdődik a bélapátfalvai apátságban, majd több egri helyszínen, pl. az Eszterházy téren és a Dobó István Vármúzeumban folytatódik a rendezvény. Szombaton és vasárnap délelőtt az Eszterházy téren gyerekprogramokkal várják a családokat, a Ciszterci templomban szombat délután a „Hegyi beszéd”-dalciklus lesz látható. Ugyanitt péntektől a Kézműves vásáron nem csak nézelődhetnek, vásárolhatnak az érdeklődők, de idén különleges kínálatukkal bemutatkoznak a Bükki Nemzeti Park területén élő kézművesek is. Fellépők: Lajkó Félix, Szabó Balázs Bandája, Palya Bea és zenekara, Gryllus Vilmos és a Kaláka. és még sokan mások.

XXXVI. Őrségi Vásár

Őriszentpéter, 2016. június 24-26.

orsegi-vasar-3
f. oriszentpeter.hu

Több évtizedes múltra visszatekintő hagyományos kézműves kirakodóvásár az Őrségi Vásár az Őrség szívében. Rohanó világunkban talán még nagyobb szükségünk van arra, hogy legyen alkalom kilépni a dolgos hétköznapok monotonitásából, elmerengeni egy kicsit az elmúlt idők emberi léptékű dolgain és együtt eltölteni ezeket a drága pillanatokat, amelyek – akkor úgy érezzük – örökké tartanak majd. Az emlékeinken keresztül talán ez így is lesz… Ez az, amit az Őrségi Vásár kínál.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.