Magazin

Ezt ne hagyjuk ki: Júliusi programajánló

Évről évre egyre több fesztivált szerveznek a nyári időszakban, amit én egyáltalán nem bánok, hisz így van bőven lehetőség a válogatásra. Sőt, néha már azon kapom magam, hogy egy hétvégére több program is akad, így nehéz szívvel ugyan, de döntenem kell, hova menjek.

A júliusi programajánlót igyekeztem úgy összeválogatni, hogy az ország több pontján is legyenek elérhető rendezvények, remélem mindenki megtalálja a kedvére valót.

Bajai Halfőző Fesztivál

Baja, 2016. július 7-10.

baja

A halászlé fővárosának is nevezik Baját, ahol idén nyáron ismét megrendezésre kerül a Halfőző Fesztivál. A középpontban ezúttal is a halászléfőzés és -fogyasztás áll, de emellett számos kulturális program is színesíti a hétvégét.

Hajdúsági Ízek Fesztiválja

Hajdúszoboszló, 2016. július 1-3.

hajdúsági

Kelet-Magyarország legnépszerűbb fürdőhelye nem csak az Európa-szerte híres strandjával hódít. A Hajdúsági Ízek Fesztiválján a hagyományos hajdúsági ételek kerülnek a középpontba, ételkóstolókkal, főzőversenyekkel várják a látogatókat, a rendezvény színpadán pedig koncertek és egyéb szórakoztató előadások lesznek láthatóak három napon keresztül.

VeszprémFest

Veszprém, 2016. július 13-17.

Veszprém

Világzene, jazz és pop. Ezek a stílusok várják a zene szerelmeseit Veszprémben, ahol 5 estén keresztül szerveznek koncerteket világhírű fellépők közreműködésével. A VeszprémFest kísérőrendezvénye a Rosé, Rizling és Jazz Napok, amely a város barokk és szecessziós épületekkel övezett főterén, az Óváros téren kerül megrendezésre.

Zsolnay Fényfesztivál

Pécs, 2017. július 1-3.

Zsolnay

Hagyományteremtő szándékkal indul útjára idén először a pécsi Zsolnay Fényfesztivál, amelyen gladiátorok, Vesta papnők, ó- és középkori harcosok, történelmi divatshow, zsonglőrök, tűztáncosok, 5 méteres sárkányok és még több tucat látványos érdekesség várja az ország minden szegletéből ide látogatókat. Pénteken és szombaton este a közönség Magyarország első nemzetközi építészeti fényfestő versenyének döntőjét láthatja a pécsi Székesegyház homlokzatán és tornyain.

9. Győrkőcfesztivál

Győr, 2016. július 1-3.

Győrkőcf.

Július első hétvégéjén ismét játszótétté változik Győr belvárosa, tíz helyszínen ezer programmal várják az ország minden tájáról érkező gyerkőcöt. Lesz cirkusz és kalandpark, mesetér és járgánypark, a rengeteg érdekesség között garantáltan minden gyerek megtalálja a kedvenc játékát.

XX. Egri Bikavér Ünnep

Eger, 2016. július 7-10.

egri

Idén huszadik alkalommal rendezik meg Eger ingyenes fesztiválját, a Bikavér Ünnepet, ahol számos egri borász kiváló borokat, úgymint az Egri Bikavért, az Egri Csillagot és a helyi termelők rozé borait is megkóstolhatják az érdeklődők. A helyszín ebben az évben is a tágas, hangulatos és csodaszép Érsekkert lesz, ahol két színpadon négy napig sokszínű zenei kínálat, önfeledt szórakozás várja vendégeinket.

Gönci barack Vigasság

Boldogkőváralja, 2016. július 2-3

gonci_barackfesztival_2

A Bestillo Pálinkaházban és udvarán tartják. Magas színvonalú, nívós rendezvény, szuper fellépőkkel, gasztronómiai különlegességekkel, programokkal gyerekeknek is.

Forrás: rendezvények oldalai

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.